Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@eventstrail.be

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Karel Sabbe Interview NL

[big_title]

    Karel Sabbe’s Tips & Tricks for Ohm Trail

[/big_title]

[subtitle]Karel wie ?[/subtitle]

Karel Sabbe is een Belgische Ultra-trailer die gewend is aan inspanningen op zeer lange afstanden. In de afgelopen twee jaar heeft hij FKT‘s (Fastest Known Time) gevestigd op bekende backcountry trails in de Verenigde Staten. De Pacific Crest Trail (4.240 km in 52 dagen 8u 25min) en de Appalachian Trail (3.510 km in 41 dagen 7u 39 min).
Een maand geleden bracht Karel de trailrunning wereld in al haar toestanden door het ongelooflijke wapenfeit van de 4de loop, uit de 5, van de legendarische Barkley Marathon (+ -160km en 20.000m D +) te bereiken. Slechts vijftien man hebben de vijf loops voltooid sinds 1986, minder dan 2% van de 800 ultra-trailers die het hebben geprobeerd.

Om dit te doen nam Karel vorig jaar deel aan de Ohm Trail waar hij als derde eindigde op de Ohm Trail XL. Hiervoor was hij bereid om enkele trainingstips te delen en zijn indruk te geven op de race:

Karel Sabbe Ohm Trail 2019
[subtitle]Karel over de l’Ohm Trail:[/subtitle]

Hallo Karel ! Vertel eens. Hoe bereid je u voor op een zware trail als de Ohm Trail ?
De Ohm Trail paste perfect in mijn trainingsschema voor de recordpoging op de Appalachian Trail: zo veel mogelijk hoogtemeters in zo’n kort mogelijke afstand. Mijn training op dat punt was een mengeling van volume en korte hoogteverschillen. Vlakbij Gent is er een bergje met een hoogteverschil van 31m. Door deze soms tot 100 keer op en af te lopen kon ik op korte tijd veel hoogtemeters trainen, ideaal voor de Ohm Trail.
Mijn enige nadeel was dat ik op dat moment geen snelheidstrainingen kon doen. Mijn lichaam moest volledig wennen aan het traag lopen van lange afstanden. Doordat de Ohm trail zoveel hoogteverschillen heeft kon ik hiervan gebruik maken om een podiumplaats te lopen. Ik kon zo veel tijd winnen op de klims waarna ik wat tijd verloor op de loopbare stukken.

Pas je uw training aan ?
Om het beter te doen op de Ohm Trail had ik ook meer snelheidswerk moeten doen. Maar mijn absolute prioriteit was het record op de Appalachian Trail. Goed kunnen klimmen is tijdens de Ohm trail wel belangrijker dan in andere trails. Het is dus zeker goed om hill reps te doen in voorbereiding van de Ohm trail.

Forging Tough Trailers

Welk gedeelte van het parcours onthoud je vooral van de Ohm Trail ?
De vallei van de Chefna en Ninglingspo zijn 2 van mijn favoriete plekken in de Ardennen. Om hier tijdens een wedstrijd te lopen is dan ook speciaal en iets wat ik onthou.

Ik vond het zo’n leuke trail dat ik na de Appalachian Trail de Ohm trail nog eens met een vriend gelopen als fastpacking trip. Met een rugzak, matje en slaapzak liepen we de 50 kilometer op 2 dagen. ’s Avonds een mooi bivakplaatsje en een kampvuur maakte het een perfecte tweedaagse!

Karel en Off

Wat heeft u gemotiveerd om aan de Ohm Trail deel te nemen ?
De Ohm trail was een perfecte trail om te zien hoe ik stond op vlak van het verteren van hoogtemeters. Ik was dan nog een 6tal weken voor de start van de Appalachian Trail waarop ik 3600 hoogtemeters per dag moest doen. De Ohm trail 50k had er 2800 dus dat was een ideale test.

Vorig jaar eindigde je 3de op de 50Km. Zien we u volgende maand terug ?
Omdat ik sinds de Barkley Marathons een rustpauze inlas, zal ik enkel voor het plezier deelnemen. Dit jaar denk ik dat ik voor een late beslissing zal gaan over mijn deelname, maar ik zou er wel heel graag terug bij zijn op Belgiës zwaarste trail!

Super ! Karel, een grote dank voor je trainingstips en tot 2 juni voor de Ohm Trail!

Karel Sabbe
https://www.karelsabbe.com/
https://www.facebook.com/karelsabbeultrarunning/

Ohm Trail 2019

Inschrijven

Ohm Trail 2019

Meer info
[ourclients title= »Nos Partenaires » client_images= »1781,1815,1782,1590,1389,1382,1384,1375,2290,2291,2311″]

Post a Comment