Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@eventstrail.be

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Ohm Trail

Avontuur, Ontdekking en... Weerstand

20 jaar weerstand voor deze legendarische loopwedstrijd.

 

Zoveel meer dan enkel een loopwedstrijd. Deze race heeft een “spirit” als geen ander in België. Een parcours dat is geëvolueerd van een trainingsparcours naar een Belgisch Kampioenschap met behoud van de oorspronkelijke essentie: beleving en avontuur krijgt voorrang op prestatie.

Het gaat zicht niet om de finish. Wel over de weg die ernaar toe leidt.

De Ohm Trail is even indrukwekkend als betoverend en slingert zich door de weelderige paden van de streek van Aywaille, de poort van de Ardennen. De talloze beklimmingen in deze prachtige vallei maken het niettemin tot één van de meest veeleisende parcours in België.

Genadeloos, deze race is veeleisend, daagt uit en is bikkelhard. Maar de Ohm Trail waardeert, versterkt en inspireert doorzetters! Welkom in een avontuur met jezelf.

L'histoire

Anno 2004. Yves Magnée en Dominique Leclercq, twee pioniers van het Belgische trail lopen, bereiden hun deelname aan de Yukon Arctic Ultra. Een 300 mijl (480 km!) ultra trail die de Yukon Quest trail volgt, het parcours van ’s werelds zwaarste sledehondenrace.
Om te trainen en zichzelf te testen, leggen ze een veeleisend en technisch parcours af in de prachtige vallei van Aywaille, hun favoriet speelterrein.

Trail running was toen nog een onbekende discipline. Yves en Dominique kwamen op het idee hun trainingsparcours om te zetten in een wedstrijd om hun passie te delen en mensen de streek te laten ontdekken.
Het concept was een succes en werd het jaar daarop herhaald. En jaar na jaar opnieuw beetje bij beetje begon de Ohm Trail lopers uit heel Europa aan te trekken.

De race is in de loop der jaren geëvolueerd. De eerste edities werden gekenmerkt door een groot aantal DNF’s wegens het destijds uitzonderlijk zwaar parcours. Meer “toegankelijke” afstanden werden toegevoegd, zodat iedereen het parcours gedeeltelijk kan ontdekken.

In de loop der jaren wilden de “locals” een langer parcours, ter voorbereiding op bergwedstrijden en dus werd een 55 km toegevoegd en uiteindelijk een 80 km om het Belgisch Ultra Trail Kampioenschap in 2022 te hosten.

De wedstrijd trekt elk jaar lopers van alle niveaus aan, die zich willen uitdagen op dit veeleisende parcours, de Ninglinspo-vallei willen ontdekken en aan de finish willen genieten van een welverdiend fris Belgisch biertje!

Ontdek hier het volledige verslag van Yves en Dominique’s deelname aan de Yukon Artic Ultra:

L'Ohm Trail

Opgericht in 2004, is deze mythische race geëvolueerd is van een trainingsroute tot het Belgisch kampioenschap maar heeft toch zijn oorspronkelijke essentie kunnen behouden: het avontuur te bevoordeelen eerder dan het podium.

Zeer gevarieerd en technisch, de Ohm Trail is een echte natuur ultra-cross race die je door de prachtige regio van Aywaille meeneemt op een parcours dat voor 90% uit bospaden bestaat.

De Ohm, Ω de meeteenheid van weerstand tegen inspanning, symboliseert perfect dit parcours, waarvan de voorgestelde route vol moeilijkheden en beklimmingen zit die samen een hoogteverschil van 1950m D+ op de oorspronkelijke route opleveren. De route wisselt continu af tussen technische stukken, single tracks, steile beklimmingen en gehaverde afdalingen.

De particulariteit van deze race is echter de diversiteit van de doorkruiste landschappen. Een prachtige route die lopers door natuurreservaten leidt en paden gebruikt die vergelijkbaar zijn met die in de bergen van Frankrijk. Deze zullen u de prachtige wilde hoekjes van regio Aywaillen laten ontdekken, zoals de bloedmooie Ninglinspo-vallei, die in alle opzichten gevarieerd is, ludiek maar zwaar !

Puur plezier voor de ogen, net als de andere betoverende plaatsen waar we langs komen zoals de Heid des Gattes, Fonds de Quarreux en Chefna.

“Een authentieke route, even veeleisend als mooi. De Ohm Trail laat je lijden met een glimlach!”

Onze partners